Panela

Přírodní zdravé slazení

Dnešní populace je bohužel zcela závislá na konzumaci nezdravého rafinovaného bílého cukru, který způsobuje mnoho závažných zdravotních komplikací - od obezity, přes kardiovaskulární choroby až po ztrátu energie a potíže se spánkem. Dle knihy Tomáše Kašpara "Nespěchejte do rakve" (2012) spotřebovává každý člověk v průměru neuvěřitelných 68 kg cukru za rok. Přestože se cukru přezdívá bílý zabiják, jen málo lidí kontroluje jeho denní příjem a tím, si výrazně zkracuje délku života.
Chcete i nadále zůstat v pohodlné nevědomosti s konzumací cukru, anebo prokážete svému tělu službu a začnete sladit zdravěji?

Ano, opravdu to jde. Sladit se dá zdravě! Existuje mnoho různých alternativ bílého cukru a jedním z nich je právě PANELA.

Odkud se panela vzala?

Panela neboli rapadura, je vylisovaná šťáva z cukrové třtiny. Jedná se o stoprocentně přírodní sladidlo, které je navíc bezlepkové.
Svým vzhledem panela připomíná třtinový cukr. Má stejnou hnědou barvu, ovšem tím jejich podobnost končí. Oproti třtinovému cukru si panela zachovává všechny přítomné živiny, neboť při své výrobě neprochází žádnou chemickou úpravou. Proces výroby začíná drcením stébel cukrové třtiny. Následně se z nich vymačkává džus tzv.Guarapo. Díky odpařování vody se vytváří hustá šťáva, která postupně tuhne v malé částečky - Panelu. Námi nabízená panela Uncaria, pochází z ekologických polí horských oblastí Ekvádoru. Tamní nedotknutelná a člověkem neznečištěná příroda, poskytuje tu nejkvalitnější a mezinárodně uznávanou jakostní panelu.

Nutriční složení - obsah:

Hlavní složku panely tvoří sacharóza (asi 75 - 85% hmotnosti v suchém stavu). V menší míře obsahuje též jednoduché cukry - glukózu a fruktózu. Nalezneme v ní také velké množství vitamínu A, některé vitamíny skupiny B, vitamín C, D, E a minerální látky: vápník, železo, fosfor, hořčík, draslík, zinek, měď a mangan.

Použití:

Panela slouží jako všestranné sladidlo plně nahrazující klasický bílý cukr. Nejčastěji se používá při pečení moučníků a dortů, k oslazení marmelád, kaší či různých nápojů. 

Proč používat panelu místo cukru?

  • Panela je 100% přírodní sladidlo
  • Proces výroby je šetrný - bez použití chemických látek
  • Zachovává si maximum živin
  • Má neopakovatelnou chuť a vůni melasy
  • Vhodný zdroj energie (posiluje organismus)
  • Má zklidňující účinky + podporuje vykašlávání při nachlazení
S panelou si osladíte život a zároveň zachováte pevné zdrví. 

© ITPM